İş Yerinde Verimli Çalışmak İçin 10 Yöntem

İş Yerinde Verimli Çalışmak İçin 10 Yöntem

İş yerinde verimli çalışmak pek çok kişi için büyük bir önem taşıyor. Kişisel motivasyonunu korumak ve verimli bir şekilde çalışmak için uygulanması gereken adımlar ise pek çok kişinin daha aktif bir iş hayatına sahip olmasına katkıda bulunuyor.

İşte dikkat dağınıklığı problemi başta olmak üzere çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalanlar için uygulaması son derece kolay olan 10 yöntemden söz edilebiliyor. Bu yöntemler çok çalışmak değil verimli çalışmak önemli diyenlerin kurtarıcısı niteliği taşıyor. Stres başta olmak üzere çeşitli problemler sebebiyle düşen motivasyonu yeniden kazanmak ve iş yerinde verimli çalışmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerin tamamına içeriğin devamından ulaşabilirsiniz.

Daha Verimli Çalışmak İçin Ne Yapılmalı?

Daha Verimli Çalışmak İçin Ne Yapılmalı?

Günümüz koşullarında iş yerinde verimli çalışmak için hem bireysel hem de çevresel faktörleri olabildiğince uygun bir şekilde ayarlamak gerekiyor. İş hayatında verimli çalışma yöntemlerinden yararlanarak belirleyebileceğiniz faktörler sayesinde maksimum verim elde edebilirsiniz. Daha verimli bir şekilde çalışmak için zaman yönetimi başta olmak üzere pek çok detaya dikkat etmelisiniz. Hayır demeyi öğrenerek de işe başlayabilirsiniz. Daha hızlı çalışmak ve sonucunda da maksimum verim elde etmek için uygulayabileceğiniz yöntemler şu şekilde sıralanabiliyor:

  1.  Zaman Yönetiminde Ustalaşın
  2. “Hayır” Demeyi Öğrenin
  3. Çalışma Alanınızı Optimize Edin
  4. Teknolojiyi Akıllıca Kullanın
  5. Kısa Molalar Verin
  6. Önceliklerinizi Belirleyin
  7. İş ve Özel Hayatı Dengeleyin
  8. Verimli Toplantılar Düzenleyin
  9. Sürekli Eğitim ve Gelişime Açık Olun
  10. Stres Yönetimini Öğrenin

1. Zaman Yönetiminde Ustalaşın

Gelişen teknoloji ile iş yerinde verimli çalışmak için dikkat edilmesi gereken ilk nokta zaman yönetiminde ustalaşmak oluyor. Zamanını etkili bir şekilde yönetebilen bireyler, diğerlerine oranla daha profesyonel bir çalışma gerçekleştirebiliyorlar. Günü belirli periyotlara bölenler ve planlı bir şekilde hareket edenler işlerini daha rahat bir şekilde tamamlayabiliyorlar.

2. “Hayır” Demeyi Öğrenin

Gerek özel hayatta gerekse iş yerinde verimli çalışmak için hayır demeyi öğrenmek gerekiyor. Bireysel sınırları çizmek ve hayata dair net çizgilere sahip olmak iş yaşantısının profesyonel bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunuyor. Sizler de sınırlarınızın aşıldığını hissetmeniz halinde hayır demeyi öğrenerek verimli bir şekilde çalışmak konusundaki endişelerinizden kurtulabilirsiniz. İş yerinde verimli bir şekilde çalışmak için bu yöntemi unutmamalısınız.

3. Çalışma Alanınızı Optimize Edin

Çalışma alanınızı optimize ederek de iş yerinde verimli çalışmak isteyebilirsiniz. DEHB gibi çeşitli psikolojik rahatsızlıklara sahipseniz çalışma alanınızı daha kompakt bir hale getirerek kullanabilirsiniz. Düzenli ve verimli çalışmak için de bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Yaşam alanınızı ya da çalışma masanızın üstünü daha ferah bir hale getirerek de dikkatinizin dağılmasını engelleyebilirsiniz. Dikkat dağıtıcı herhangi bir faktörle karşı karşıya kalmamanız halinde olumsuz faktörleri ortadan kaldırarak odak hedefine kısa sürede ulaşabilirsiniz.

teknolojiyi akıllıcı kullanın

4. Teknolojiyi Akıllıca Kullanın

İş yerinde verimli çalışmak için uygulanabilecek yöntemlerden bir diğeri ise teknolojiyi aktif ve akıllı bir şekilde kullanmak oluyor. Kaygı bozukluğu başta olmak üzere pek çok problemin üstesinden gelmeye yardımcı olan teknoloji, daha rahat bir çalışma sistemine yardımcı olmanızı sağlıyor. İhtiyaç duyduğunuz her an en doğru bilgiye kolayca erişmenize katkıda bulunan teknolojiden yardım alarak son derece konforlu bir kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kendinizi geliştirebilir ve iş hayatında maksimum verime ulaşabilirsiniz.

5. Kısa Molalar Verin

Kısa molalar vermek mesai saatleri süresince dikkat dağınıklığı problemini minimum seviyeye indirgemeye yardımcı olur. Pomodoro tekniği gibi basit ama etkili yöntemlerden yararlanarak kısa süreli çalışmanın ardından vereceğiniz düzenli molalarla dikkat sürenizin artmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede iş yerinde verimli çalışmakla ilgili sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Verimli iş için bu yöntemi göz önünde bulundurabilirsiniz. 25 dakika çalışmanın ardından verilen 5 dakikalık molalarla birlikte dikkatinizi dinç tutabilirsiniz.

Dikkat dağınıklığınızı kısa molalar vererek de ortadan kaldıramıyorsanız Mutlu Yaşam’ın sunduğu online psikolog hizmetinden yararlanarak bu konuda destek alabilirsiniz. Online olarak gerçekleştirilen seanslar sayesinde dikkat dağınıklığı gibi problemlere neden olan sebepleri kısa süre içinde öğrenebilirsiniz.

6. Önceliklerinizi Belirleyin

Çalışma yöntemini belirlerken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise önceliklerinizi belirlemenizdir. Daha hızlı çalışmak için uygulayabileceğiniz öncelik belirleme yöntemi, özel hayatınız ve işinizi dengede tutmak için son derece önemlidir. Kendinize yeteri kadar zaman ayıramıyorsanız, iş ve özel hayat dengesi kuramadığınızı düşünüyorsanız önceliklerinizle ilgili bir karar verebilirsiniz.

İşiniz mi önceliğiniz yoksa kendiniz mi? Bu durumu göz önünde bulundurabilirsiniz. Varsa çocuğunuzu düşünebilir ya da ailenize ne kadar zaman ayırmanız gerektiği hakkında çeşitli düşüncelerde bulunabilirsiniz. Hayatınıza dair bir öncelik sıralaması gerçekleştirdikten sonra daha hızlı çalışmak için en uygun programı gerçekleştirebilirsiniz. İş yerinde verimli çalışmak için bu yöntemden yardım alabilirsiniz.

7. İş ve Özel Hayatı Dengeleyin

İş ve özel hayat dengesi için günü etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. İşinize ayıracağınız saatleri net bir şekilde belirleyebilir ve böylece fazladan zaman harcamanın önüne geçebilirsiniz. Zamanınızı daha etkili bir şekilde kullanarak özel hayatınız için çeşitli adımlar atabilirsiniz. İki taraf için de orta yolu bulmanızın ardından iş yerindeki veriminizin artış gösterdiğini de görebilirsiniz.

“1 kişi günde kaç saat verimli çalışabilir?” sorusunun yanıtını öğrenerek iş hayatınız için ne kadar zaman ayırmanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlıkları günlük verimli çalışma sürelerinin değişmesine neden olabilir. Bu nedenle iş yerinde verimli çalışmak için kendinizi gözlemlemeniz ve süre açısından en doğru karara varmanız önemlidir.

8. Verimli Toplantılar Düzenleyin

Kariyer hayatının şekillenmesinde etkili olan yöntemlerden biri de verimli toplantılar gerçekleştirmek olarak kabul edilebilir. Çalışanlar arasında etkileşimi sağlayan toplantılar, bireylerin fikirlerini sunmalarını ve beyin fırtınası yapmalarını sağlar. Böylece tek bir açı üzerinden ilerlenmez pek çok noktada değerlendirme yapılabilir. İş yerinde verimli çalışmak için bu faktör son derece önemlidir.

İster bireysel çalışıyor olun isterseniz de büyük bir ekibiniz olsun düzenli olarak gerçekleştireceğiniz değerlendirmelerle iş hayatında daha verimli bir şekilde çalışma deneyimi elde edebilirsiniz. Çalışırken farklı açılardan bakabilir ve bakış açınızı değiştirerek çeşitli sonuçlara ulaşabilirsiniz.

9. Sürekli Eğitim ve Gelişime Açık Olun

Verimli çalışmak için sürekli olarak eğitime açık olmak da son derece önemlidir. Kendinizi geliştirdiğinizi hissetmeniz işinize olan saygınızın ve isteğinizin artmasına neden olabilir. Seminerlere katılabilir, eğitim alabilir ve her geçen gün işinizde daha iyi bir konuma geldiğinizi görebilirsiniz. İş yerinde verimli çalışmak için uygulayabileceğiniz bu yöntem sayesinde başarılı da hissedebilirsiniz. Böylece hem kişisel motivasyonunuzu koruyabilir hem de daha sağlıklı çalışmak adına daha doğru adımlar atabilirsiniz.

10. Stres Yönetimini Öğrenin

Stres yönetimi işlerin olmazsa olmazları arasında bulunur. Başarılı işlere imza atmak isteyen çalışanların görevleri her ne olursa olsun stres yönetimini etkili bir şekilde gerçekleştirebiliyor olmaları gerekir. İş stresi yönetimi yapamayan ve yoğun bir şekilde çalışanların hata oranı yüksek olabilir. Bu nedenle iş yerinde verimli çalışmak ve verimli işlere imza atmak için mutlaka stres yönetimi yapmak gerekir.

Sizler de stres konusunda zorluklar yaşadığınızı düşünüyorsanız Mutlu Yaşam’ın sunduğu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Alanında uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilen online terapilere katılarak kariyeriniz için büyük bir yatırım gerçekleştirebilirsiniz. Kendinizi günden güne daha iyi hissedebilir ve gelişim sağlayabilirsiniz. Terapiler sayesinde duygularınızı kontrol altına alarak daha profesyonel bir iş hayatına ve çeşitli başarılara sahip olabilirsiniz. Online terapiler ve psikologlar hakkında bilgi sahibi olmak için Mutlu Yaşam’ı tercih edebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://mutluyasam.com.tr/breadcrumbing-manipulasyonu-nedir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Uzmanlarımızla Akademik Başarınızı ve Seçimlerinizi Tesadüfe Bırakmayın!

Alanındaki başarılı uzmanlarımızla sizlere hızlı ve güvenli hizmetler sunuyoruz.

Sıfır Sınav Kaygısı Paketi

Uzmanımızdan online ya da yüz yüze destek alarak, geleceğinize doğru adımlar atın.

Kurucu Uzman Klinik Psikolog & Psikoterapist & Yazar
Fonksiyonel Wellness Koçu
Burcu YARAPSANLI ZAYİM

Aile Danışmanlığı Paketi

Uzmanımızdan online ya da yüz yüze destek alarak, geleceğinize doğru adımlar atın.

Uzman Klinik Psikolog & Çocuk Gelişim Uzmanı & Aile Danışmanı
Sude ÇAKIR

Cinsel Terapi Paketi

Uzmanımızdan online ya da yüz yüze destek alarak, geleceğinize doğru adımlar atın.

Kurucu Uzman Klinik Psikolog & Psikoterapist & Yazar
Fonksiyonel Wellness Koçu
Burcu YARAPSANLI ZAYİM

İçerikler